نمای ساختمان
نمای ساختمانی
نما درساختمان ، به عنوان حائلی بین شرایط فیزیکی واقلیمی خارج ساختمان ( شرایط جوی) انواع گوناگونی داردکه ازترکیب مصاالح مختلف شکل می گیرد وبه ساختمان معنا می دهد. استفاده ازنور و انرژی خورشید درساختمانها از اساسی ترین راههای استفاده بهینه انرژی درمعماری است و عدم استفاده از این دستاورد درمعماری ما را از شفافیت دور و فضاها را ازنعمت گرما بخشی محروم می کند.
نمای کرتین وال
نمای کرتین وال یکی از انواع نماهای مدرن با ترکیب پروفیل های آلومینیومی بعنوان یک متریال پوشش دهنده مانند شیشه، ورق و یا اسپندریل ساخته می شود واصطلاحا به نوعی نمای شیشه ای وسبک با استراکچر تمام آلومینیومی اطلاق میگردد.
نمای کرتین وال شیشه ای در انواع گوناگونی تولید میشود که میتوان به دو گروه اصلی آن یعنی سیستم یونیتایز و سیستم لامل تقسیم می شود. قابل ذکر است که در اکثر نقاط دنیا سیستم لامل را به نام سیستم (Stick) میشناسند.
در نمای کرتین وال شیشه ای انواع ضخامت های شیشه دوجداره از ۱۸ تا ۴۰ میلیمتر قابل نصب است. از مزیات نمای کرتین وال شیشه ای لامل می توان به عدم مشاهده هرگونه پیچ یا پرچ، عدم محدودیت انتخاب رنگ و امکان نصب بازشو مخفی و بازشو لولایی به داخل بازشو یا دوجهته اشاره نمود.
این نوع نما بصورت صنعتی ساخته میشود و جزئیات آن طوری طراحی شده است که ساختار تمام آلومینیومی آن در مواجه با انواع تنشهای وارده از جابجایی سازه اصلی ساختمان در زلزله، نیروی مستقیم زلزله و باد ، نشست های احتمالی و وزن خود نما کاملا منعطف عمل کرده که بخاطر همین قابلیت به آن self-support یا خود ایستا اطلاق میگردد.
نمای کرتین وال شیشه ای لامل را میتوان از لحاظ دیتایل ظاهری فریمینگ شیشه به دو دسته زیر تقسیم کرد:
- فریم لس
- فیس کپ
سیستم فریم لس دارای فریمی است که از پشت، شیشه را قاب کرده و روی لامل بواسطه لقمه های آلومینیومی مخصوص متحرک نگه داشته میشود و از خارج ساختمان تنها ژوئن هایی مابین شیشه ها دیده خواهد شد.
در سیستم فیس کپ، قاب آلومینیومی دور شیشه وجود ندارد و شیشه مستقیما بر روی استراکچر آلومینیومی کرتین وال(لامل) قرار میگیرد و یک پروفیل نگهدارنده که بر روی پایه لامل پیچ میگردد شیشه را نگه داشته و مانع واژگونی آن میشود و نما را هم کاملا آب بند و هوا بند میکند. روی این نگهدارنده هم درپوش های متنوعی با عرض ۵ سانت و طول ها و فرم های متفاوت نصب میگردد.
نمای فریملس
یکی از پرکاربردترین نماهای ساختمان ، نماهای فریم لس می باشد که زیبایی، آب بندی مناسب، نصب ساده و بار گذاری مناسب را به صورت یکجا ارائه می دهد.در این سیستم ابتدا سطح نما بصورت شبکه بندی کامل زیر سازی شده و پروفیل های آلومینیومی فریم نما روی این شبکه بندی قرار می گیرند.
وجود لاستیک های هوا بندی و آب بندی در اطراف فریم و شیشه باعث گردیده سطح نما کاملا (آب بندی و هوا بندی) گردد و از نکات بسیار مهم این سیستم آن است که در سطح نما بیشتر شیشه دیده شده و آلومینیوم با ظرافت خاصی در کنار شیشه قرار می گیرد و در ضمن پنجره های باز شو نیز قابل رویت نمی باشد.
لوور و شیدر آلومینیومی
لوور آلومینیومی :
لوورهای آلومینیومی نسل جدیدی از نورگیرها می باشند که بسیار مورد توجه مصرف کنندگان از جمله طراحان پروژه های ساختمانی قرار گرفته اند.
این سیستم به دلیل سادگی و اقتصادی بودن و همچنین امکان نصب مستقیم بر روی انواع سیستم های شیشه ای ، ورق کامپوزیت وهرنوع نمای دیگربه این صورت که برروی نمای شیشه ای با فواصل معین جهت عبور نور مناسب بر روی زیر سازی فلزی نصب شده و همچنین بعضی مواقع باتوجه به نوع طراحی بر روی ورق کامپوزیت زیر متصل و سپس ورق اصلی به زیرسازی فلزی نصب مگردد.
ابعاد لوورها معمولا به شکل مربع ،مستطیل یا دوکی شکل آماده شده و با نبشی آلومینیومی برروی زیرسازی فلزی یا ورق اصلی نصب می گردد که از این حیث طرفداران بسیاری را به سمت خود جلب کرده است.
دکوراسیون به رنگ پاییز
معماری همیشه و همه جا تحت تاثیر آداب و رسوم ،فرهنگ،روحیات و همسو با طبیعت و محیط زندگی بشر بوده است. به طوری که در نقاط مختلف دنیا می توان شاهد سبک های مختلف خانه سازی ، طراحی نما و طراحی دکوراسیون منزل بود. در ایران نیز معماری بر اساس اصول فرهنگی و محیط طبیعی و با در نظر گرفتن تنوع آب و هوایی و فصول مختلف پایه گذاری شد.
ایرانیان باستان همواره ارتباط نزدیکی با طبیعت و محیط پیرامون خود داشتند و تغییرات فصول و طبیعت در محیط و سبک زندگی آنان کاملا قابل مشاهده بود. به شکلی که تغییر هر فصل، سبک زندگی ایرانیان، نوع خوراک، پوشاک و حتی نحوه چیدمان منزل را تحت تاثیر قرار می داد.
امروزه نحوه زندگی پیشینیان می تواند الهام بخش معماران و طراحان ما در زمینه های دکوراسیون داخلی ودکوراسیون منزل باشد به طوری که می توان با به کارگیری عناصر متنوع موجود در سبک زندگی قدیمیان، سبک جدیدی از طراحی دکوراسیون منزل را بنا کرد که در انطباق و همسویی کامل با طبیعت و فصلی باشد که در آن قرار داریم.
حال که از گرمای تابستانی فاصله گرفتیم و به روزهای خنک پاییزی نزدیک شدیم چه خوب است که گرما و صمیمیت را به خانه های خود بیاوریم و محیط خانه را به محیطی گرم و دوست داشتنی تبدیل کنیم.
آنچه در طراحی دکوراسیون منزل به سبک پاییزی بیش از همه اهمیت دارد استفاده از رنگ ها در طراحی است. رنگ هایی که در این فصل باید در طراحی دکوراسیون داخلی مورد توجه واستفاده قرار گیرد، رنگ های گرم مثل نارنجی،زرد، قهوه ای و قرمز است که بر گرفته از طبیعت پاییز است. استفاده از این رنگ ها در کنار رنگ های ملایمی مثل رنگ شیری در نمای داخلی منزل می تواند محیطی آرام را برای شما فراهم کند.
به کارگیری رنگ ها باید به گونه ای باشد که ترکیب مناسبی از رنگ های سرد،گرم و خنثی را در کنار هم ایجاد کند چراکه هدف از استفاده چنین رنگهایی در دکوراسیون داخلی پاییزی ایجاد محیطی است که در کنار سرمای بیرون، گرما و صمیمیت را در محیط درون منزل فراهم کند و سرمای پاییزی را در کنار اعضای خانواده لذت بخش تر گرداند.
http://agk.ir